Прес-центр9 лютого 2017, 15:02

Питання пасажирських перевезень в Луганській області на контролі керівництва облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів розширену нараду з перевізниками з проблемних питань щодо організації пасажирських перевезень у Луганській області.

 

У заході також взяли участь директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест, представники структурних підрозділів ОДА та правоохоронних органів.

 

На нараді піднімалися питання щодо підвищення перевізниками тарифів на пасажирські перевезення, порушення умов договорів, технічного стану транспортних засобів та оптимізації маршрутної системи області та інше.

 

Сергій Шелест розповів про численні звернення та скарги громадян щодо незадовільного технічного стану автобусів, різкого підвищення вартості проїзду, неналежної поведінки з боку водіїв, непідтримання санітарних умов у салонах, зривах маршрутів тощо. Протягом п’яти місяців за результатами проведення регулярних перевірок та рейдів спільно з представниками «Укртансбезпеки», облдержадміністрацією направлено перевізникам більше 100 листів з інформацією про виявлені порушення. На даний момент розглядається питання про розірвання договорів з найбільш злісними порушниками, згідно діючих ліцензійних угод.

 

Також на нараді виступив житель с. Нова Астрахань який висловив невдоволення перевізником щодо безвідповідального ставлення перевізника до виконання взятих на себе зобов'язань, розповівши про випадки невиїзду автобусів на маршрут «Сєвєродонецьк – Нова Астрахань».

 

Представники облдержадміністрації звернулися до перевізників з вимогою надання обґрунтування ціноутворення, тобто відповідних розрахунків вартості проїзду за існуючою методикою, встановленою законом порядку. Було звернуто увагу, що у разі невідповідності тарифів встановленим, згідно чинного законодавства, буде розглядатися питання про розірвання договірних відносин, а маршрут буде винесено на новий конкурс.

 

Юрій Клименко підкреслив, що адміністрація і надалі буде в рамках закону і своїх повноважень боротися за надання якісних і безпечних послуг для наших громадян.

 

Сергій Шелест зауважив, що в салонах автобусів та на території автостанцій області повинен бути розміщений телефон «гарячої лінії» Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження для оперативного реагування на звернення громадян.

 

До уваги жителів області! Номери телефонів «гарячих ліній» для звернення: (06452) 4-22-55 - Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації, (099) 430-01-90, (067) 759-58-14 - Управління «Укртрансбезпеки» в Луганській області.