Прес-центр21 березня 2017, 10:03

Питання підвищення комфорту пасажирів та обгрунтованності вартості проїзду - у полі зору обласної влади

Облдержадміністрацією вживаються всі можливі заходи щодо попередження та недопущення необґрунтовано завищених тарифів на проїзд.

 

На постійній основі реалізується моніторинг, систематизація та контроль встановлення правильності тарифів, відбуваються наради з суб'єктами господарювання.

 

Завдяки роботі облдержадміністрації щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, згідно з визначеною законодавством розрахунковою методикою, вдалося зменшити вартість проїзду на кількох міжміських внутрішньообласних маршрутах, а саме: «Сєвєродонецьк-Рубіжне», «Лисичанськ-Лоскутівка», «Лисичанськ-Шіпілівка-Привілля», «Кремінна-Сєвєродонецьк-Новотошківка».

 

Варто зазначити, що відгукнулися на заклики облдержадміністрації про зниження тарифів і зменшили вартість проїзду тільки ПП «Люксавто-СДК», повідомляє Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА.

 

Різниця у вартості проїзду, у порівнянні з іншими перевізниками, становить у середньому від 2 до 3 гривень. Решта перевізників, у тому числі ТОВ «Автотранспортне Підприємство», ПП «Сєвєродонецьке Комфорт-Авто», ПП «Автолайн Компані», ВАТ «Сєвєродонецьке АТП-10920», ПП «ЛІС-АВТО-ТРАНС», поки ніяк не відреагували.

 

Облдержадміністрацією також приділяється увага створенню умов для поліпшення комфортності та безпеки перевезення пасажирів, дотримання перевізниками соціальних гарантій і культури обслуговування,

 

Є сподівання на максимальне підвищення якості надання послуг транспортної інфраструктури Луганської області та поетапно приймає для цього необхідні заходи.