Прес-центр3 травня 2017, 16:05

Питання соціального захисту учасників АТО у полі зору керівництва облдержадміністрації

Сьогодні, 3 травня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з учасниками АТО та представниками ветеранських організацій. До заходу доєдналися співробітники ОДА, Луганського обласного центру зайнятості та представники громадськості.

 

Під час заходу Юрій Клименко наголосив на необхідності спільно вирішувати проблеми учасників АТО і демобілізованих військовослужбовців, їх сімей, рідних загиблих захисників України. За його словами, такі зустрічі вкрай важливі для розуміння нагальних питань, мінімізації наслідків бойових дій на території Луганщини та допоможуть напрацюванню алгоритму дій для їх подальшого впровадження.

 

Представники ветеранських організацій акцентували увагу на деяких існуючих проблемах: необхідності створення окремих палат для учасників АТО у лікарнях міст та районів області, надання безкоштовної стоматологічної допомоги нашим бійцям, призначення матеріальної допомоги військовослужбовцям, членам їх сімей, виділення земельних ділянок тощо.

 

Юрій Клименко доручив підготувати розпорядження головам міських рад та райдержадміністрацій щодо виділення додаткових коштів для лікування наших військовослужбовців, прийом та розміщення учасників АТО у палатах призначених для учасників бойових дій та ветеранів Великої Вітчизняної війни та збільшити кількість санаторно-курортних путівок для наших захисників.

 

Заступник голови облдержадміністрації запропонував активізувати роботу у питанні щодо надання учасникам АТО земельних ділянок та сприяти їх працевлаштуванню.