Прес-центр8 липня 2020, 14:07

Питання взаємодії регіональних представництв операторів ринку з товаровиробниками розглянуте на державному рівні

ZOOM-конференцію зі співробітниками агропромислових структурних підрозділів облдержадміністрацій провів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

У заході також узяли участь представники ПАТ «Аграрний фонд» та ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Разом із ними розглянуте питання взаємодії регіональних представництв операторів ринку з товаровиробниками.

За словами високопосадовця, перед державними трейдерами стоять зобов’язання щодо забезпечення продовольчої безпеки країни, тому основні напрями і результати їх діяльності мають бути доступними, в першу чергу, для сільгоспвиробників, партнерів, та інших учасників ринку.

У свою чергу, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін наголосив на необхідності тісної партнерської взаємодії державних операторів аграрного ринку з місцевими органами виконавчої влади щодо обміну оперативною інформацією по конкретній області. Це підвищить ефективність спільної роботи, а ситуація регіональної продовольчої безпеки буде більш стабільною та прогнозованою.

Учасники наради також обговорили питання оподаткування доходів, пов’язаних з виробництвом, реалізацією власної сільгосппродукції та орендою земель сільськогосподарського призначення.