Прес-центр5 жовтня 2016, 13:10

Питання забезпечення області питною водою на особистому контролі голови облдержадміністрації

4 жовтня «ЛЕО» поновило постачання електричної енергії на виробничі ділянки комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал», що дасть змогу забезпечити водою жителів області, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Вранці призведено запуск обладнання на насосній станції та почалося заповнення системи водогонів та гідротехнічних споруд Західної фільтрувальної станції з проведенням промивки, очищення та знезараження підвищеними дозами реагентів.

У зв’язку з відновлювальними заходами сталий режим роботи насосних станцій та споруд планується розпочати приблизно за тиждень.

Можливо у цей період деякі показники води, що буде подавитися у мережу, не відповідатимуть державно-санітарним вимогам до питної води. Тому, споживання води у їжу у цей час заборонено.

З цього приводу голова Луганської обласної державно адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зауважив: «Ми усвідомлюємо, що в регіонах, розташованих за лінією розмежування, проживають таки ж самі луганчани, наші земляки. До усіх їх страждань, негараздів та труднощів ми ставимося також саме, як до інших жителів області. Тому, я особисто постійно тримав на контролі вирішення питання постачання води на всі території, в тому числі, на тимчасово не контрольовані нами райони та міста області».