Прес-центр29 березня 2017, 13:03

Питання заходів протидії захворювання на африканську чуму свиней знаходиться на контролі керівництва області

Сьогодні, 29 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації.

 

У заході взяли участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Ріта Холоденко, заступник директора, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Любов Безкоровайна, керівництво райдержадміністрацій та селищних рад, представники Сєвєродонецької міської ради, Луганського управління лісового та мисливського господарства та ГУ ДСНС України у Луганській області.

 

На комісії розглянуто питання щодо епізоотичної ситуації з розповсюдження африканської чуми свиней в Україні, посилення заходів з профілактики та недопущення поширення хвороби територією Луганської області та про досвід з ліквідації несанкціонованої торгівлі і облаштування місця для реалізації сільськогосподарської продукції рослинного та тваринного походження.

 

Також розглянуті випадки невиконання ліквідації несанкціонованої торгівлі в смт Марківка та відшкодування матеріальних збитків власникам свиней за вилучених тварин при проведені заходів з ліквідації АЧС.

 

Досвіду з придбання антирабічної вакцини, та засобів захисту і матеріалів необхідних для створення резерву для проведення термінових робіт з ліквідації осередків інфекційних захворювань за рахунок місцевого бюджету, епізоотичній ситуації зі сказу тварин на території Луганської області та ходу робіт зі створення притулку для тварин в Сєвєродонецьку була присвячена наступна тема засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії.