Прес-центр6 лютого 2018, 15:02

«Питна вода Луганщини» – обласна влада має стратегію стабільного водопостачання

Для забезпечення стабільної роботи КП «Попаснянський районний водоканал» і КСП «Лисичанськводоканал» у 2018 році заплановані заходи на суму 147,5 млн гривень.

Про це, підбиваючи підсумки роботи департаменту, на апаратній нараді повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Віталій Сурай.

За його словами, фінансування передбачено із державного бюджету, або в рамках реалізації Загальнодержавної цільової програми «Питна вода України» на 2011-2020 роки. Відповідні листи щодо виділення коштів на підтримку роботи водоканалів Департаментом ЖКГ у грудні 2017 року були направлені на адресу Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубка Г.Г., народного депутата України, Голови підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Реки А.О.

Послуги водопостачання та водовідведення на території області надають 9 підприємств, які мають на балансі 433 свердловини, понад 2000 км водопровідних та 880 км каналізаційних мереж.

З метою економії енергоресурсів, а також забезпечення населення якісною питною водою у 2017 році: відремонтовано та замінено 119,7 км водопровідних та 41,8 км каналізаційних мереж; підготовлено 78 водопровідних насосних станцій та 63 каналізаційних.

У 2017 році Департаментом ЖКГ було розроблено Регіональну програму «Питна вода Луганщини» на 2006-2020 роки.

Серед основних напрямів роботи у галузі житлово-комунального господарства у 2018 році є налагодження розрахунків з КП «Попаснянський районний водоканал» через ТОВ «Джерело нового життя» за поставлену питну воду на окуповану територію Луганської області.