Прес-центр4 квітня 2019, 13:04

План перспективного розвитку Луганщини затверджено на колегії

План перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки ухвалено на засіданні колегії облдержадміністрації, що відбулася під головуванням Сергія Філя.

Як зазначив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, робота щодо визначення пріоритетів розвитку Луганщини тривала майже півроку: «Затвердження Плану перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки є логічним завершенням масштабної роботи, яку було проведено в області на рівні міст, районів та об’єднаних територіальних громад».

Проект документу було презентовано на другому засіданні обласної Ради регіонального розвитку 7 березня та оприлюднено на офіційному сайті облдержадміністрації. До проекту Плану на момент презентації увійшло 990 об’єктів за різними напрямами роботи.

«З урахуванням пропозицій та зауважень остаточно до Плану перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки внесено 679 об’єктів, спрямованих на розвиток пріоритетних напрямів як: «Промисловість і сільське господарство», «Транспортно-логістична інфраструктура», «Капітальне будівництво», «Житлово-комунальне господарство», «Освіта», «Охорона здоров’я», «Соціальний захист». «Культура», «Спорт» тощо», – проінформувала керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна.

Нагадаємо, відповідно до Указу Президента України від 06.12.2018 року «Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади» з метою налагодження ефективної взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у містах та районах розроблено та затверджено плани перспективного розвитку територій на три роки, які стали основою для формування Плану перспективного розвитку Луганської області на 2019-2021 роки.