Прес-центр13 жовтня 2020, 10:10

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 2,5 мільярди гривень ЄСВ

У січні – вересні 2020 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 2 мільярди 519,5 мільйонів гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску – нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб - підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

У територіальному розрізі найбільш значні суми надійшли від платників, зареєстрованих у м. Сєвєродонецьку – 869,2 мільйонів гривень та у м. Лисичанську - 658,4 мільйонів гривень.

Нагадаємо, єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області