Прес-центр26 серпня 2016, 09:08

По КПВВ «Золоте» вели вогонь із новітньої російської снайперської гвинтівки

26 серпня під час обстеження інфраструктури КПВВ «Золоте» українськими військовослужбовцями виявлено влучання кулі 12,7-мм в модуль «ВШ-тил». Про це повідомив журналістам заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко:

 

«За попередньої інформацією кулю сучасного російського виробництва було випущено зі снайперської гвинтівки АСВК, прийнятої на озброєння російською армією у 2013 році».

 

Крупнокаліберна гвинтівка АСВК або інакше - 12,7-мм снайперський комплекс 6С8, – була розроблена у 2004 році в м. Коврові, Російська Федерація. Прицільна дальність вогню сягає 1500  м. Гвинтівки даного зразка вже не однократно використовувалися бойовиками на донецькому напрямку, однак на Луганщині такий випадок зафіксовано вперше за останній рік.

 

Серед інших подій в зоні АТО варто відзначити наступне.

 

25 серпня ввечері бойовики неодноразово обстрілювали населені пункти Попаснянського району. Зокрема ворог з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів обстріл у напрямку сіл Троїцьке, Новозванівка та Новолександрівка та міста Золоте.

 

З 82-мм мінометів, БМП та кулеметів російсько-терористичні обстріляли околиці смт Станиця Луганська. А після півночі противник із застосуванням самохідної артилерії завдав два удари по позиціях українських військовослужбовців поблизу села Кримське Новоайдарського району.

 

Даних про втрати серед місцевого населення та військовослужбовців наразі немає.