Прес-центр20 травня 2023, 08:05

По Новолюбівці та Діброві загарбники здійснили авіаудари, відповідальність за безпеку на так званих «перших виборах» росіяни переклали на місцевих окупантів, виборчі дільниці можна відкривати за межами так званої «лнр»

«Ще одна спроба ворога просунутися в бік Білогорівки виявилися невдалою. Українськи захисники зупинили всі намагання росіян. Але навіть коли наступальні дії мінімальні, кількість артилерійських обстрілів з боку ворога не меншає – вони навіть не думають економити снаряди, – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Як не припиняють й авіаудари – цього разу противник атакував з повітря Новолюбівку та Діброву».

Вогонь з артилерії та мінометів ворог спрямував на Стельмахівку, Макіївку, Невське і ту ж саму Білогорівку.  

Сліз зазначити, що через значні втрати росіяни продовжують облаштовувати цивільні навчальні заклади Луганщини під медичні установи.

Зокрема, в Голубівці у місцевій школі окупанти відкрили військовий шпиталь. На лікування туди вже доправлено близько 50 поранених загарбників.

Як відомо, раніше законодавство рф не допускало проведення виборів та референдумів в умовах воєнного стану. Але якось провести так звані перші вибори в «лнр» вони хочуть. Тому просто переклали відповідальність за безпеку проведення цього неволевиявлення на місцевих окупантів.

Згідно з новим законом, вища посадова особа регіону, на території якої діє військовий стан, може не раніше ніж за 130 днів і не пізніше ніж за 90 днів до дня голосування направити до цвк рф пропозицію щодо проведення виборів, референдуму на території цього регіону.

Водночас, безпекова ситуація аж ніяк не впливає на процедуру «попереднього голосування» – за нього загарбники не переживають.

Крім того, відтепер передбачається можливість створення виборчих дільниць за межами цих регіонів, а громадяни під час голосування зможуть використати не лише паспорт, а й інші документи, які його замінюють. Тобто, за кандидата до окупаційних органів влади у так званій «лнр» можна буде віддати голос за межами регіону. До прикладу, у сусідній «днр» чи в хабаровську проголосувати за кандидата з алчевська.