Прес-центр31 травня 2023, 08:05

Поблизу Новоселівського та Кузьминого спробували просунутися росіяни, голосувати на так званих перших виборах в «лнр» можна буде упродовж 20 діб, у Станиці Луганській з червня не видаватимуть зарплату без відкритого рахунку в банку рф

Українські захисники стримали ворожі намагання атакувати поблизу Новоселівського та південніше Кузьминого, що недалеко від Кремінної, – повідомив Артем Лисогор – очільник Луганщини.

«Цього разу гаряче було і на Сватівщині, і поблизу Кремінної – противник йшов у наступ з двох напрямків. Але повсюди його зупинили, – зазначив Артем Лисогор. – Стельмахівка та Білогорівка вкотре витримали удар з авіації. Крім Білогорівки, росіяни вели артилерійський обстріл Невського – місцеві жителі, що залишаються там, щодня ризикують життям та виїхати погоджуються одиниці».

Аби забезпечити необхідний відсоток явки на так званих перших виборах «лнр», окупанти йдуть на будь-які хитрощі.

Це, зокрема, довгострокове волевиявлення, яким передбачено для виборців, що проживають у віддалених населених пунктах. Вони можуть віддати свій голос упродовж 20 діб до дня голосування.

Що заважає у віддаленому селі відкрити виборчу дільницю і голосувати протягом одного дня? Напевно, відсоток явки.

За 10 днів до дня голосування це можуть зробити ті, хто за важливих обставин (перелік немаленький) у день голосування буде відсутній за місцем проживання.

Водночас, змінити місце голосування можна буде упродовж 45 днів, що ставить під сумнів довгострокове волевиявлення з важливих обставин. Втім, чого не зробиш заради показників. Закон один – обирають в рф теж одних.

Загарбники продовжують насаджувати російське громадянство населенню у різний спосіб. Зокрема, у Станиці Луганській, працівників однієї із бюджетних установ попередили, що у червні заробітну платню зможуть отримати лише ті, хто переоформився у російському банку.