Прес-центр17 cічня 2019, 13:01

Почали діяти нові правила надання відомостей про сільскогосподарські землі

Так, із 2019 року зникає необхідність складання технічних документацій з нормативно грошової оцінки по окремим ділянкам сільськогосподарського призначення, які виготовлялись для визначення розмірів орендної плати, земельного податку, державного мита та інших обов’язкових платежів.

Всі дані про загальнонаціональну нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення зведено в єдину систему та створено портал-дзеркало із можливістю онлайн-розрахунку нормативної грошової оцінки зареєстрованих у Державному земельному кадастрі земельних ділянок.

Слід зазначити, що надання відомостей про нормативну грошову оцінку земельних ділянок сільськогосподарського призначення здійснюється у формі витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку в порядку надання адміністративних послуг.

Для формування відповідних витягів незалежно від форми власності ділянок сільськогосподарського призначення (крім земель сільськогосподарського призначення в межах населених пунктів) використовуються виключно відомості про загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення.

За матеріалами Головного управління Держгеокадастру у Луганській області