Прес-центр23 серпня 2021, 11:08

Почесне право підняти державний прапор над Луганщиною надали вихованцю Львівського військового ліцею Михайлу Мазунову, сину загиблого на Донбасі військового

Вже не один рік Луганщину та Львівщину поєднують братерські зв’язки. Обміни у культурній, освітній та медіа-сферах давно вже стали доброю традицією та поширились на Донеччину та Івано-Франківщину.

 Ще з 2018 року міцні узи дружби пов’язують Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут та Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

Ліцеїсти – майбутні захисники держави. Саме тому, напередодні ювілею країни, честь підняти державний прапор України над Луганщиною надана вихованцю Львівського ліцею Михайлу Мазунову.

Батько хлопця – Руслан Мазунов, загинув 24 червня 2014 р. під Слов'янськом в районі c. Красноармійське Донецької області.

Після урочистої церемонії підняття державного прапора України очільник Луганщини Сергій Гайдай особисто привітав гостей зі Львова з 30-річчям незалежності України та вручив пам’ятні сувеніри.

Львів’яни разом із луганськими патріотами висадять саджанці на ділянці лісу, що постраждала  внаслідок масштабних пожеж минулого року, поблизу Станиці Луганської, а також долучаться до святкових заходів з нагоди Дня Незалежності та відвідають окремі військові частини.

У цей же час вихованці Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії беруть участь у святкових заходах з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України у м. Львові.