Прес-центр27 листопада 2019, 08:11

Почути голоси постраждалих від насильства: у Сєвєродонецьку відбувся флеш-моб у рамках акції «16 днів проти насильства»

На Луганщині триває щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Її мета – привернення уваги громадськості до актуальної проблеми подолання домашнього насильства та насильства за ознакою статі, сприяння утвердженню ненасильницької ідеології в суспільстві.

Учора в Сєвєродонецьку на площі Перемоги у рамках проєкту «Рівність заради безпеки» коаліцією «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» відбувся тематичний флеш-моб. У акції були задіяні барабани як символ голосу постраждалих від насильства. Адже голос однієї людини часто важко почути, однак, проблему насильства не можна замовчувати.

До флеш-мобу долучилися студенти та учні навчальних закладів міста, представники Головного управління Національної поліції в Луганській області, патрульна поліція, члени коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» й усі небайдужі.

Після завершення акції представники громадської організації «Промир» із міста Слов’янськ провели майстер-клас гри на барабанах для всіх бажаючих.

Захід проведено учасниками коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» в рамках проєкту «Рівність заради безпеки», який виконується Українським жіночим фондом за участю Інформаційно-консультаційного жіночого центру (Україна) та Центру сприяння рівності (Литовська Республіка) та фінансується Європейським Союзом. Підтримка надана Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації.