Прес-центр2 березня 2018, 11:03

Подальшу співпрацю обговорено з Послами Швеції в Україні та ОБСЄ

Сьогодні, 2 березня, відбулася зустріч заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом, Послом Королівства Швеції в ОБСЄ Ульрікою Фунеред та представниками Академії ім. Фольке Бернадотта.

У заході взяла участь заступник директора Департаменту – начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Ольга Рибалко.

Вони обговорили питання співпраці Швеції та України, враховуючи ситуацію на Сході країни.

Так, Юрій Клименко зазначив, що міжнародна підтримка та співпраця є надзвичайно важливими для нашої області, розповів про соціально-економічну ситуацію, координацію роботи з міжнародними гуманітарними організаціями, а також зупинився на безпековій ситуації і першочергових завданнях, які потребують вирішення.

Ульріка Фунеред поцікавилась співпрацею обласної влади саме зі Спеціальною Моніторинговою Місією ОБСЄ в Україні. Заступник голови облдержадміністрації відзначив, що спостерігачі СММ ОБСЄ забезпечують «режим тиші», коли необхідне проведення ремонтних робіт з відновлення об’єктів життєдіяльність області після обстрілів.

У свою чергу, Мартін Хаґстрьом запитав про подальшу роботу облдержадміністрації в зв’язку з прийняттям Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях». Як повідомив Юрій Клименко, суттєвих змін у співпраці облдержадміністрації з представниками міжнародних організацій не відбудеться.

На питання пана Свена-Еріка Сьодера, Генерального Директора Академії ім. Фольке Бернадотта, про поради щодо ефективної організації роботи місії у Луганській області Юрій Клименко зауважив, що сподівається на подальшу міжнародну підтримку з метою координації та забезпечення роботи в умовах конфлікту.