Прес-центр24 березня 2020, 15:03

Податківці поінформували підприємців Луганщини про роботу під час карантинного режиму

Також під час брифінгу виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина розповіла про мінімізацію ризиків для бізнесу, пов’язаних з запобіганням поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Вона заспокоїла представників бізнесу заявою, що впродовж двох місяців було запроваджено мораторій на проведення перевірок на підприємствах, крім перевірок на відшкодування ПДВ та камеральних перевірок. Ці перевірки будуть здійснюватися дистанційно за наявними базами ДПС.

«Всі перевірки, які були впроваджені відповідно до Національного плану будуть призупинені до 1 липня», – наголосила Ольга Височина.

Також вона розповіла про специфіку сплати єдиного соціального внеску. Так, зараз ЄСВ може не сплачувати самозайнята особа-підприємець тільки за себе, за найманих працівників він повинен бути сплачений.

Крім того, Ольга Височина зазначила, що до 1 серпня продовжено можливість не застосовувати реєстраторів розрахункових операцій платникам ЄСВ другої - четвертої групи, обсяг реалізації яких не перевищує одного мільйона гривень, крім реалізації технічно-складових побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту і лікарських засобів. З 1 січня 2021 року до 1 квітня 2021 року продовжено можливість не застосовувати реєстратори розрахункових операцій платників ЄСВ.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись на сайті ГУ ДПС у Луганській області.