Прес-центр20 вересня 2021, 10:09

Погашення боргів із заробітної плати на постійному контролі керівництва облдержадміністрації

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На порядку денному були питання стану погашення заборгованості із заробітної плати на комунальних підприємствах області, реалізації заходів для недопущення виникнення заборгованості та розгляд колективних звернень працівників ДП «Хімтехнологія», ПрАТ «Сєвєродонецька міська друкарня» щодо заборгованості із заробітної плати.

Олексій Смирнов наголосив, що Кабінет Міністрів України посилює контроль за погашенням боргів із заробітної плати. Зокрема, буде активізована робота через проведення щотижневих нарад на рівні Уряду та запроваджене обговорення проблематики регіонів.

Так, поінформовано, що 10 вересня під головуванням заступника Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря Дядюри відбулось засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати при Міністерстві економіки України, на якому розглянули діяльність Луганської облдержадміністрації щодо дієвих заходів, спрямованих на зменшення заборгованості із заробітної плати.

За результатами надані протокольні доручення, зокрема, терміново посилити роботу для погашення заборгованості на комунальних підприємствах-боржниках області згідно із затвердженими графіками.

Слід зазначити, що упродовж серпня-вересня поточного року загальна сума боргу із заробітної плати у Луганській області зменшена майже на 84,6 млн гривень.

За оперативними даними, на 13 вересня сума боргу погашення заборгованості із заробітної плати по області становить 60,7 млн гривень, що на 40,3 млн гривень менше, ніж у серпні 2021 року.

Підбиваючи підсумки, доручено керівникам територій взяти під особистий контроль питання погашення заборгованості із заробітної плати.

Для упередження зростання заборгованості із заробітної плати необхідно вживати більш активних заходів до суб’єктів господарювання, у яких спостерігається динаміка зростання заборгованості, та направляти інформацію щодо таких суб’єктів до відповідних органів місцевих державних адміністрації для розгляду на засіданнях тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та вжиття необхідних заходів.

Найближчим часом також будуть проведені засідання місцевих комісій та розроблені заходи, спрямовані на погашення заборгованості найбільших боржників.