Прес-центр17 лютого 2020, 12:02

Погоджено прогнозні показники регіонального замовлення в закладах передвищої та професійної освіти Луганщини на 2020-2022 роки

На засіданні Регіональної ради професійної освіти погодили прогнозні показники регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області у 2020-2022 роках.

Як зазначив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк, прогнозні показники складаються з урахуванням пропозицій, визначених у програмах економічного та соціального розвитку регіону, розвитку регіонального ринку праці, демографічної ситуації, результатів статистичних спостережень, аналітичної інформації місцевих органів праці та зайнятості населення про попит та пропонування професій і кваліфікацій, а також їх пріоритетності.

Радою одноголосно погоджено прогнозні показники у наступних обсягах. На 2020 рік: фаховий молодший бакалавр – 914, кваліфікований робітник – 1933. На 2021 рік – 918 та 2022. На 2022 рік – 918 та 2020.

За результатами цього рішення відділом професійної (професійно-технічної) освіти та координації діяльності закладів вищої освіти Департаменту буде підготовлено відповідний проєкт розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації про затвердження прогнозних показників регіонального замовлення та доведено його зміст до відома керівників закладів освіти області.