Прес-центр20 вересня 2016, 13:09

Погоджувати документацію із землеустрою тепер буде територіальний орган Держгеокадастру, вибраний спеціальною програмою

Урядом прийнято рішення стосовно реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності при погодженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

Прийнята постанова Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 № 580 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із запровадження екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки територіальними органами Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру», затверджує Тимчасовий порядок взаємодії між територіальними органами Держгеокадастру на період реалізації пілотного проекту.

Відповідно до постанови, визначено, що розробник здаватиме на погодження документацію до одного територіального органу Держгеокадастру, а погоджувати його буде зовсім інший територіальний орган, який буде вибраний автоматично программою електронного документообігу Держгеокадастру.

Це дозволить уникнути особистого контакту між розробником проекту землеустрою та органом, який здійснює його погодження та закриває можливості отримання неправомірної вигоди посадовцями при затвердженні землевпорядної документації.

Тимчасовим порядком також визначено, що розробник засвідчує проект землеустрою в електронному вигляді за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису, який підтверджує його відповідність оригіналу проекту землеустрою у паперовому вигляді.

Визначені вимоги стосовно виготовлення проекту землеустрою в електронному вигляді, а саме: формат зображення, роздільна здатність, глибина кольору, формат і розмір готового файлу. Якість проекту землеустрою в електронному вигляді повинна забезпечувати розбірливе читання його змісту.

Також буде впроваджений функціонал для перевірки стадії погодження проекту землеустрою за допомогою офіційного веб-сайту Держгеокадастру за реєстраційними атрибутами, зазначеними на копії опису.

Нагадаємо, що зазначений проект буде запущений 1 жовтня поточного року