Прес-центр7 квітня 2020, 14:04

Поліція Луганщини спростувала фейк

На Луганщині відкрито кримінальне провадження за фактом злісного невиконання батьками обов'язків по догляду за дитиною.

5 квітня у Лисичанську померла восьмирічна дівчинка. За попереднім висновком судово-медичної експертизи, смерть дитини настала внаслідок гнійної пневмонії. У неї були взяті аналізи на наявність коронавірусної інфекції COVID-19, які не дали позитивного підтвердження.

Слідчі Лисичанського відділу поліції за процесуальним керівництвом прокуратури розпочали кримінальне провадження за фактом злісного невиконання батьками обов’язків по догляду за малолітньою дитиною, що призвело до її смерті (ст. 166 та п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

За результатами проведення першочергових слідчих дій встановлено, що з початку березня 2020 року дівчинка разом зі своєю п’ятирічною сестрою проживала з бабусею. Як виявилось, протягом тижня у дитини була висока температура та кашель, що не викликало занепокоєння, бо сприймалось як звичайна застуда.

Крім того, встановлено, що батьки дівчинки зловживали алкогольними напоями та не виконували батьківські обов’язки. У грудні 2018 року, за клопотанням ювенальної поліції, дітей із цієї сім’ї вилучили та помістили до центру соціально-психологічної реабілітації, а батьків притягнули до адміністративної відповідальної за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей). Після проведення з ними профілактичної роботи, діти були повернуті в родину за заявою матері.

За інформацією ГУНП у Луганській області