Прес-центр28 вересня 2020, 16:09

Полювання на Луганщині можуть дозволити з початком дощів, - Сергій Гайдай обговорив з мисливцями відкриття сезону

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з представниками Державної лісової охорони, управлінь лісового та мисливського господарства, Держпродспоживслужби, Держприкордонслужби.

Представники ЛМГ зауважили на необхідності дозволу полювання як єдиного способу підтримки галузі, а також практичній підтримці від влади, наприклад, виділенні коштів з екофондів.

Сергій Гайдай зауважив, що він не проти полювання, але наголосив, що необхідно враховувати безпекову складову: «Питання полювання потрібно в будь-якому випадку вирішувати, але дочекаємося настання дощів, щоб трагедія, яка відбулася у Смоляниновому, не повторилася. Переконаний, це буде оптимальним варіантом».

Присутні погодилися з такою пропозицією Сергія Гайдая.

На зустрічі також було обговорено питання передачі земель в громади, браконьєрства, незаконних вирубок лісу.

Щодо земель очільник області запропонував повернутися до обговорення після 25 жовтня.

«Коли пройдуть вибори і зміниться адміністративно-територіальний устрій: створяться ОТГ та чотири райони, я готовий з вами сідати за стіл і обговорювати концепцію подальшої співпраці. Найближчим часом очікується зміна керівництва Держгеокадастру в Луганській області. Луганська область недоотримує у вигляді податку на оброблювану землю два мільярди гривень. Це космічні гроші. Давайте повертатися до питання після виборів. Коли будуть вже нові керівники Держгеокадастру і все зробимо. Рекомендую вам заздалегідь підготувати документи», - сказав голова облдержадміністрації.

Наприкінці зустрічі представник Держприкордонслужби нагадав присутнім про адміністративну відповідальність за полювання в прикордонних районах без погодження.