Прес-центр22 лютого 2022, 09:02

Понад 120 км автошляху між Сєвєродонецьком та Троїцьким відремонтують за кошти міжнародних партнерів

Відновлення автомобільних доріг відбуватиметься за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку та Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Наразі вже підготовлені відповідні проєкти та проведена експертиза. У свою чергу, Верховна Рада прийняла Закон «Про ратифікацію Фінансової угоди «Східна Україна: Возз`єднання, Відновлення та Відродження (Проект 3В)» між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ)».

Угода передбачає надання довгострокового кредиту ЄІБ у розмірі 100 млн євро для фінансування реконструкції доріг на підконтрольних Уряду України територіях Луганської області.

Зокрема, заплановане відновлення 122 кілометрів дороги Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ. Якісним автомобільним сполученням буде з’єднано населені пункти Троїцьке, Сватове, Кремінна та Сєвєродонецьк.

Умови кредитування передбачають надання позики на строк до 25 років з максимальним пільговим періодом 5 років. Джерелом повернення та обслуговування кредиту будуть кошти державного дорожнього фонду.

На сьогодні вже підготовлена вся необхідна проєктно-кошторисна документація на дорогу Р-66. Закупівля проводитиметься шляхом міжнародних конкурентних торгів.

Роботи розпочнуться, як тільки буде визначено та оголошено переможців.