Прес-центр20 серпня 2019, 14:08

Понад 14 тисяч дітей шкільного віку з Луганщини цьогоріч долучилися до літньої оздоровчої кампанії

Станом на 1 серпня оздоровленням та відпочинком вже охоплено 14 тисяч 448 дітей шкільного віку, або 27,5 % від загальної кількості дітей оздоровчого віку. З них – 13 тисяч 333 дитини, які потребують особливої уваги та підтримки (або 36,5 % дітей пільгових категорій).

У тому числі 487 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 288 дітей з інвалідністю, 2247 дітей з багатодітних сімей, 770 дітей з малозабезпечених сімей, 76 дітей, постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, одна дитина, батьки якої загинули при виконанні службових обов’язків, 1250 дітей, що перебувають на диспансерному обліку, 2849 обдарованих дітей, 970 учасників дитячих творчих колективів та спортивних команд, 869 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, 928 дітей, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, 970 дітей осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до п. 19 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», 7 дітей, батьки яких загинули у районі проведення АТО, 1681 дитина з населених пунктів області, що розташовані на лінії розмежування, 53 дитини з числа тих, які взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах, 5  дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи, 6 рідних дітей батьків-вихователів, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу.

На організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії 2019 року фактично профінансовано 11,7 млн гривень.

Крім закладів Луганщини діти оздоровлювались за межами області на запрошення інших регіонів України за рахунок приймаючої сторони.

Так, протягом червня-серпня оздоровлені:

- у дитячому санаторному центрі «Миргородський» протягом червня оздоровлено 50 дітей Новоайдарського району, 50 дітей Станично-Луганського району та 100 дітей Попаснянського району;
- 40 дітей із Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського районів, Сєвєродонецька та Рубіжного – в Центрі реабілітації дітей «Сергіївка» (Одеська область);
- 18 дітей з населених пунктів, прилеглих до лінії розмежування – в Грецькій Республіці (в літньому таборі Афінської мерії). Приймаюча сторона взяла на себе витрати, пов'язані з проживанням, харчуванням та програмою перебування.

Крім цього, діти оздоровлювались та відпочивали в Запорізькій, Івано-Франківській, Херсонській, Харківській, Донецькій, Ужгородській, Волинській, Житомирській, Рівненській, Закарпатській та Львівській областях та в санаторіях Міністерства охорони здоров’я України.