Прес-центр25 травня 2021, 16:05

Понад 1500 жителів Луганщини взяли участь у ЗНО з англійської мови

Сьогодні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. В області створено вісім пунктів проведення ЗНО з цього предмету: два в Старобільську та шість у Сєвєродонецьку.

Для участі в ЗНО з англійської мови зареєструвалось 1839 осіб, з них 1553 взяли участь у тестуванні – 84,4 % від загальної кількості.

Для успішного функціонування пунктів проведення ЗНО з англійської мови залучено 310 педагогічних працівників.

Допуск учасників до пункту розпочався о 09:50 та тривав до 10:50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію та візуальний огляд учасників на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з ознаками ГРЗ не виявлено. ЗНО розпочалось об 11:00.

За результатами проведення загального контролю під час технологічної перерви двох учасників було позбавлено права продовжувати роботу з тестовими завданнями у зв’язку з порушенням ними процедури ЗНО (наявністю мобільного телефону, навушників). Ще одного учасника позбавлено права продовжувати роботу у зв’язку з використанням ним мобільного телефону за межами аудиторії.

Тест ЗНО з англійської мови складався із 59 завдань, на виконання яких було відведено 150 хвилин. За умови правильного виконання усіх завдань можна набрати 72 тестових бали. Правильні відповіді будуть опубліковані 26 травня.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватися як державна підсумкова атестація з англійської мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні.

Результати ЗНО з англійської мови будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників 18 червня. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Нагадаємо, що ті, хто не зміг узяти участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть протягом п’яти днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії. Додаткову сесію ЗНО з англійської мови проведуть 1 липня.

Нагадуємо, що 28 травня відбудеться ЗНО з математики, для участі в якому зареєструвалася 5661 особа. Пункти проведення ЗНО з цього предмету утворено в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному, Старобільську, Біловодську, Новоайдарі, Сватовому та Станиці Луганській.