Прес-центр10 червня 2022, 10:06

Понад 15 тисяч працюючих пенсіонерів Луганщини у червні отримуватимуть підвищені пенсії з доплатою за квітень і травень

У Луганській області налічується 53,5 тисячі працюючих пенсіонерів, що складає 16,6 % від їх загальної кількості пенсіонерів.

Автоматичний перерахунок з урахуванням страхового стажу із 1 квітня був доцільним 15,1 тисячі пенсіонерам. Середній розмір підвищення склав 93,26 грн.

З урахуванням стажу та заробітної плати відбулося підвищення у 1,01 тисячі працюючих пенсіонерів. Розмір їх пенсії збільшився в середньому на 200,77 грн.

Слід зазначити, що з урахуванням надання страхувальниками до 10 травня звітів за І квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, виплата перерахованих пенсій проводиться починаючи з червня з доплатою за квітень та травень.

Відповідно до частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсіонери, що працюють, отримають підвищені пенсійні виплати, перерахунок яких здійснено автоматично з 1 квітня, без додаткового звернення особи, на підставі звітності роботодавців про страхові стажі та заробітну плату, надбані після 1 березня 2020 року.