Прес-центр1 квітня 2022, 22:04

Понад 2000 пенсіонерів на Луганщині отримали свої «кровні» через мобільні відділення Укрпошти. Розпочато виплати за квітень

Три дні поспіль, незважаючи на цілодобові артобстріли росармією, «Укрпошта» доставляла пенсії жителям Луганської області.

Сьогодні, 1 квітня, одночасно сім мобільних відділень працювали у Лисичанську та Кремінній – по три та одне у Сєвєродонецьку.

Через складну безпекову ситуацію, до Лисичанська поштарі дісталися вперше з початку російського вторгнення в Україну. Тому виплати робились за березень та квітень одночасно: 360 лисичан, виснажених морально та матеріально, зібрались з усього міста.

У Кремінній до колишньої міськради прийшли ще 189 людей. Таким чином, 100 % кремінян, пенсії яким доставляли листоноші, отримали свої «кровні».

«Наразі ми відпрацювали з керівниками місцевих військових адміністрацій дієвий механізм інформування місцевого населення та видачі пенсій. Тому сьогодні у максимально стислий час через наші мобільні відділення березневі пенсії отримали 622 жителя Луганщини. Розпочато виплати за квітень – їх отримали у Лисичанську. Всього сьогодні через пересувні відділення було виплачено близько 5,5 млн гривень. Крім того, люди мали змогу придбати у пересувних відділеннях побутові товари та предмети гігієни. Та головне, за довіреностями виплати готівкою отримали і маломобільні громадяни», - повідомив директор філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Вадим Шестопалов.

За його словами, всього за березень місяць у Луганській області виплати через мобільні відділення отримали 2072 пенсіонери на суму понад 11,8 млн гривень.