Прес-центр18 березня 2022, 07:03

Понад 20 житлових будинків та об’єктів інфраструктури росіяни зруйнували в Сєвєродонецьку та Рубіжному за ніч, – Сергій Гайдай

Артилерія і системи залпового вогню російської армії протягом вечора та ночі із 17 на 18 березня цілили по мирних жителях Сєвєродонецька та Рубіжного, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«За декілька тижнів росіяни перетворили ці два затишні, сповнені студентської молоді, міста майже на руїни, – зазначив він. – Ці нелюді відкривають вогонь по домівках та об’єктах забезпечення життєдіяльності. Так враження, що їм не потрібні населені пункти, ціль росіян – спустошити Сєвєродонецьк, Рубіжне та наші інші міста. Вони роблять все, щоб у місцевих жителів не залишилось житла та комунікацій».

Увечері ворог обстріляв градами старі райони Сєвєродонецька, внаслідок чого пошкоджено або зруйновано шість інфраструктурних об’єктів, два будинки, гаражі.

«На жаль, ми вже маємо двох загиблих та чотирьох поранених. В деяких домах поблизу обстрілів відсутні газ та вода – намагатимемось полагодити якомога швидше. Однак людські життя вже не повернеш», – сказав начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

Складна ситуація і в Рубіжному, яке відбивається від ворога з останніх сил. За ніч сталося займання десятьох будинків та магазину. Є двоє поранених.

О 5-й ранку росіяни знов відкрили вогонь по Сєвєродонецьку, Кремінній, Привіллю. Кількість жертв і руйнувань уточнюється.