Прес-центр21 травня 2019, 17:05

Понад 22 мільйони отримає Луганщина на житло для переселенців, – Сергій Філь

Про це виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь повідомив під час підписання Меморандумів про співпрацю Українського фонду соціальних інвестицій та громад Луганської області в рамках реалізації Проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VI».

Проект спрямовано на створення житла для внутрішньо переміщених осіб шляхом відновлення (реконструкції) існуючих будівель.

«Це значна підтримка і для громад, і для області, яка найбільше постраждала від збройного конфлікту, загалом. Радий, що і Сєвєродонецьк, і Новоайдар, і Кремінна активно долучилися до відповідних ініціатив і отримали значну підтримку», – наголосив Сергій Філь.

Директор Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин облдержадміністрації Денис Денищенко зауважив, що крім облдержадміністрації реалізацією подібних проектів на Луганщині раніше ніхто не займався.

«У свою чергу, ми доклали максимум зусиль для переконання наших партнерів з Німеччини, що відповідні проекти необхідно поширити саме на Луганську та Донецьку області», – підкреслив заступник виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій Олег Овчінніков.

Відповідний Меморандум підписали представники керівництва громад, які подолали конкурсний відбір.

Три переможці з Луганської області отримають близько 22,48 млн гривень.

Реалізація відповідних проектів передбачається у Сєвєродонецьку, Кремінському та Новоайдському районах.

Так, Сєвєродонецьк має отримати майже 12 млн гривень, Новоайдар – понад 8,3 млн гривень, Кремінна – понад 2,2 млн гривень.

Слід зазначити, що проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури реалізується у рамках українсько-німецького фінансового співробітництва Українським фондом соціальних інвестицій, який є виконавцем.

Донором проекту виступає Уряд Федеративної Республіки Німеччина через Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) Німеччини та Німецький банк розвитку (KfW).