Прес-центр19 квітня 2019, 12:04

Понад 2,7 тисяч дітей проінформовано про протимінну безпеку

Протягом чотирьох місяців 2737 підлітків на Луганщині були охоплені інформаційною кампанією з протимінної безпеки. Такими є результати проекту «Молодь, що перебуває під найбільшою загрозою від наземних мін та інших вибухонебезпечних залишків війни на підконтрольній та непідконтрольній територіях України», що був реалізований у Луганській та Донецькій областях Данською Радою у справах біженців – Данською Групою з розмінування та за підтримки UNICEF.

Круглий стіл, присвячений підсумкам проекту, відбувся в облдержадміністрації сьогодні, 19 квітня. У заході взяли участь Радник з питань та розвитку ДРБ–ДГР Діна Гуд, керівник відділу з інформування про мінну небезпеку ДРБ–ДГР Аля Сівер, а також представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва м. Сєвєродонецьк.

Інформаційно-просвітницький проект, що тривав з жовтня 2018 року по січень 2019 року охопив молодь віком 12-17 років, що навчаються у закладах середньої та професійно-технічної освіти прифронтових районів Луганської області – Попаснянського, Станично-Луганського та Новоайдарського, а також міст Сєвєродонецьк, Рубіжне та Лисичанськ. Загалом було залучено 40 навчальних закладів.

Аби проінформувати якомога більшу кількість молоді, організатори на базі ЛОІППО підготували 14 вчителів, які пройшли відповідне навчання та отримали сертифікати тренерів. З їхньою  допомогою було підготовано ще 21 тренер з числа вчителів у закладах освіти, розташованих вздовж лінії розмежування. Разом вони провели навчання та підготували 142 сертифікованих тренера-підлітка, які взяли на себе місію донести важливу інформацію про протимінну безпеку до своїх однолітків.

«Нашою метою було не просто прочитати дітям лекції з протимінної безпеки, а залучити їх до цього процесу. Дітям сподобалося проявляти та розвивати свої лідерські якості, брати на себе відповідальність. Вони відчули себе важливими», – розповіла про особливості роботи тренер з інформування про мінну небезпеку Тетяна Вельшина. За її словами, інформування у форматі «рівний – рівному» є найбільш продуктивним, особливо серед вікової категорії 12-17 років.

Тренери-підлітки провели 116 сесій з інформування, охопивши 2737 однолітків.

Детальніше про інформаційну кампанію щодо мінної небезпеки можна дізнатися на сайті stopmina.com.