Прес-центр14 травня 2022, 14:05

Понад 2 тисячі внутрішньо переміщених медиків працевлаштувалися в інші заклади охорони здоров’я України

Можливістю працевлаштуватися в іншому медичному закладі вже скористалися 2 292 внутрішньо переміщених медичні працівники. Серед них: 1 318 лікарів, 685 фахівців (медичні сестри/брати, акушерки, фельдшери, асистенти фармацевтів), 289 технічних працівників. 

Загалом найбільше працевлаштованих медиків, які вимушено переїхали в інші регіони, зараз на Дніпропетровщині – 293, на Львівщині – 287 та на Полтавщині – 283 особи.

Найбільша кількість лікарів працевлаштувалися у Львівській області – 272 особи, на Полтавщині – 116 осіб та на Дніпропетровщині – 104 особи. 

Медичних сестер/братів, фельдшерів, акушерок найбільше працевлаштовано у  Дніпропетровській області  – 140 осіб та у Полтавський області  – 121 особа. 

Нагадуємо, що Міністерство охорони здоров’я України врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Зокрема, мова йде про питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я, яке врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04.03.2022 р. № 414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України».

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України