Прес-центр27 серпня 2019, 16:08

Понад 36 мільйонів державної підтримки вже отримали цьогоріч сільгоспвиробники області

Як повідомила на брифінгу для ЗМІ заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна, отримано 13 млн 517 тис. 900 гривень державної підтримки галузі тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва).

Зокрема, спеціальну бюджетну дотацію за вирощування молодняка великої рогатої худоби отримали 3528 фізичних осіб на загальну суму 9 млн 762 тис. 200 гривень. Триває робота щодо підготовки до другого етапу отримання документів від населення.

Спеціальну бюджету дотацію за утримання корів – 19 сільгосппідприємств на 3 млн 755 тис. 700 гривень.

Фінансову підтримку розвитку фермерських господарств отримано у сумі 3 млн 152 тис. гривень. Більшість цієї суми – часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання – 2 млн 213 тис. гривень. Інше – це бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь новоствореним фермерських господарствам та з розрахунку на одного члена фермерського господарства, а також часткова компенсація відсоткової ставки за кредитами.

Цьогоріч господарства області отримали 17 млн 626 тис. 700 грн компенсації за придбання 217 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання.

Фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів компенсацію відсоткової ставки отримають 13 сільгосптоваровиробників у сумі 2 млн 429 тис. гривень.

Стосовно надання кредитів фермерським господарствам, Любов Безкоровайна поінформувала, що на Луганщину виділено 9 млн 535 тис. гривень. Обласною комісією щодо визначення переліку фермерських господарств, що претендують на одержання фінансової підтримки, прийнято 29 заявок від фермерських господарств області на суму 14 млн гривень.

Загалом станом на серпень сільгосптоваровиробниками за державними програмами отримано допомогу на суму 36 млн 725 тис. гривень.