Прес-центр29 cічня 2021, 13:01

Понад 50 мільйонів гривень допомоги надано представникам малого та середнього бізнесу Луганщини через обмежувальні заходи

У зв’язку з обмежувальними заходами, які ввели через поширення COVID-19, для малого та середнього бізнесу на визначений період на законодавчому рівні передбачено відповідні пільги.

Зокрема, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття минуло річ допомогу по частковому безробіттю отримали 374 роботодавці для виплати компенсації працівникам (1 946 осіб) та 3 660 фізичних осіб – підприємців (ФОП) на загальну суму 38,6 млн гривень.

Крім того, кошти ФЗДССБ (4,9 млн гривень) спрямували на надання одноразової матеріальної допомоги задля збереження робочих місць 121 суб’єкту господарювання на 1 310 найманих працівників.

Місцевими органами соціального захисту населення призначено допомогу на дітей 1 604 ФОП (10,7 млн гривень), які обрали спрощену систему оподаткування і належать до І та ІІ групи платників єдиного податку.

Органами місцевого самоврядування також вживалися відповідні заходи. Наприклад, Новопсковська селищна рада вирішила підтримати підприємців, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування І групи, зменшивши розмір єдиного податку з 10 % до 5 % від прожиткового мінімуму.