Прес-центр24 квітня 2018, 14:04

Понад сім тисяч послуг надано пенсіонерам Луганщини у 27 віддалених пунктах обслуговування

У І кварталі 2018 року органи Пенсійного фонду України у Луганській області забезпечили своєчасне та в повному обсязі фінансування виплати пенсій 335,1 тис. громадян.

Про це повідомлено під час засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, де було підбито підсумки роботи за І квартал поточного року та обговорено шляхи вирішення нагальних питань сьогодення.

Так, особлива увага приділяється питанням подолання «тіньової» зайнятості населення, дотриманню соціальних гарантій працюючих громадян. Завдяки відповідним заходам за січень-березень 2018 року в області легалізовано 205 робочих місць, що дозволило залучити до бюджету Пенсійного фонду єдиний внесок на суму 142,3 тис. гривень.

Одним з найважливіших напрямів роботи фонду є наближення пенсійних послуг до громадян. Зокрема, створення сервісних центрів і віддалених робочих місць в об’єднаних територіальних громадах, центрах надання адміністративних послуг.

Станом на квітень в області вже функціонують 27 віддалених пунктів обслуговування громадян. Ними надано 7,2 тис. послуг. Загальна чисельність пенсіонерів в зоні обслуговування – 100,5 тис. осіб.

Серед пріоритетів роботи, як відзначила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, – співпраця з органами державної фіскальної служби, місцевого самоврядування, соціальними партнерами з питань захисту прав застрахованих осіб, легалізації заробітної плати та зайнятості населення, створення розгалуженої системи місць обслуговування громадян, підвищення рівня комунікації із громадськістю тощо.