Прес-центр3 березня 2018, 09:03

Попасна протидіє гендерному та сімейному насильству

Попаснянський район долучився до пілотного проекту «Відповідальність починається з нас».

Відтепер мешканці району, які потерпають від сімейного або гендерного насильства, можуть отримати допомогу за місцем проживання, зателефонувавши за номерами телефонів: у селищі Тошківка-1 – 095 362 37 03, у селищі Тошківка – 063 378 84 25, у місті Попасна –  095 051 19 96.

Наприкінці березня подібні телефонні лінії запрацюють у місті Гірське, селищах Вовчоярівка, Білогорівка, Малорязанцеве, Новоіванівка, Врубівка додаткові номери допомоги з’являться у місті Попасна.

У рамках проекту визначено контактних осіб із числа місцевих мешканців, які пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи. Контактних осіб забезпечено мобільними телефонами для можливості оперативного консультування постраждалих осіб.

Контактні особи пройшли спеціальне навчання в рамках виїзної інформаційної сесії 27 лютого 2018 року в селищах Тошківка та Тошківка-1 Попаснянського району, що знаходиться на лінії розмежування.

Під час заходів фахівцями Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації презентовані нововведення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Обговорені види та цикли цього соціального злочин, шляхи допомоги постраждалим або потенційним жертвам.

З питань попередження домашнього й ґендерно обумовленого насильства та дискримінації за ознакою статі можна звернутись на «гарячу лінію» Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги, дитячу «гарячу лінія» та Національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

Довідково: проект реалізується Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та партнерськими організаціями Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger .