Прес-центр3 червня 2020, 09:06

Попаснянська бібліотека реалізовуватиме проєкт «Спроможні бібліотеки сприяють досягненню Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року»

Центральна бібліотека Попаснянської централізованої бібліотечної системи стала учасницею проєкту «Спроможні бібліотеки сприяють досягненню Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року», який реалізується ВГО «Українська бібліотечна асоціація» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Мета проєкту, який триватиме 9 місяців, підвищення інституційної спроможності центральної бібліотеки в м. Попасна.

Бібліотечні фахівці пройдуть навчання основам стратегічного управління, у результаті чого спільно з місцевими громадськими активістами будуть розроблені стратегії діяльності бібліотеки та актуальні плани бібліотечних заходів з урахуванням потреб Попаснянської громади.

Окремим компонентом тренінгів будуть напрями діяльності бібліотеки для досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР). За підтримки громадських організацій буде впроваджена принаймні одна нова бібліотечна послуга, яка покращить якість життя у місцевій громаді.

Також відбудеться навчання за унікальною данською методологією «Дизайн мислення для бібліотек». Це унікальний спосіб мислення, який допоможе зрозуміти потреби користувачів бібліотеки та згуртувати громаду. Дозволить бібліотекарям сформувати нові професійні та громадські цінності, відчути відповідальність за стратегію діяльності центральної бібліотеки як центру громади та набути нового досвіду.