Прес-центр5 вересня 2018, 10:09

Попаснянський район у повному обсязі отримав цьогорічну субвенцію на житло для переселенців, які захищали Україну

Попаснянський районний бюджет отримав субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації на житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України, місцевим бюджетам Луганської області затверджено субвенцію в сумі 796,002 тис. гривень.

З них бюджету Попаснянського району 10 серпня поточного року  перераховано 534,9 тис. гривень, а днями – ще 261,1 тис. гривень. Це в повному обсязі забезпечило потребу в коштах.

Раніше було заявлено, що залишок асигнувань надійде у листопаді поточного року, але Міністерством фінансів України за ініціативи Луганської облдержадміністрації внесені зміни до помісячного розпису видатків державного бюджету.

Тож, кошти перераховані та очікують на свого отримувача.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України постановою від 18 квітня 2018 року № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації на житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.