Прес-центр27 липня 2017, 12:07

Попереджено спробу теракту

Вчора ввечері, 26 липня, до поліції Луганщини надійшло повідомлення про те, що в районі села Кудряшівка Кремінського району виявлено підозрілий газовий балон.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група спільно з працівниками вибухо-технічної групи Головного управління Національної поліції України в Луганській області встановлено, що на відстані 15 метрів від узбіччя дороги між селами Кудряшівка – Нова Астрахань, у землі на глибині 30 см виявлено саморобний вибуховий пристрій, який складався з двох розрізаних частин газового балону, підривача до протитанкової міни (МВЧ-62) та дротів.

Для охорони місця події задіяно наряд правоохоронців. Наразі проводиться подальша перевірка.

Сьогодні заплановано провести знешкодження вибухового пристрою фахівцями ДСНС та працівниками вибухо-технічної групи Головного управління Національної поліції України в Луганській області.

«Противник та його поплічники не полишають спроб дестабілізувати ситуацію, вдаючись до мінування наших полів, доріг та лісів. Цей приклад є показовим для бойовиків: ми не втрачаємо обачність та готові попередити будь-яку надзвичайну ситуацію», – прокоментував ситуацію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.