Прес-центр3 серпня 2017, 16:08

Попит на продукцію товаровиробників Луганщини повинен бути підвищеним

Про це йшлося на нараді з питань співробітництва крупних торгівельних мереж області та місцевих товаровиробників, яку за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза провів сьогодні, 3 серпня, його заступник Вадим Данієлян.

«Ми підготували список підприємств та перелік продукції, яку вони виробляють і яка може бути реалізована, та розглядаємо усі можливості доступу на представлені в області торгівельні майданчики», – відзначив він.

У свою чергу, в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Сергій Медведчук нагадав, що зараз діяльність облдержадміністрації спрямована на відновлення підприємств з переробки продукції. Але при цьому слід розуміти, наскільки збут цієї продукції буде затребуваним на місцевому ринку, а саме – у торгівельних мережах  Луганщини.

«Перш за все нам потрібно побудувати діалог щодо розгляду можливих варіантів подальшого співробітництва», – сказав він.

Для подальшої співпраці, як було зазначено на нараді, слід, по можливості, переглянути товарні потоки, відпрацювати відповідні пропозиції постачальників зі службами закупівлі крупних торгівельних мереж. Але, наприклад, для магазинів міста Щастя існує й інша проблема – зараз туди дуже важко залучити постачальників.

Заступник голови ОДА подякував усім присутнім представникам торгівельних мереж та наголосив:

«Для нас вкрай важливо, щоб для товаровиробників Луганщини, які у непрості для області часи продовжують працювати та намагаються поліпшити економічний рівень області, існувало більше можливостей співробітництва з крупними торгівельними мережами у напрямі реалізації продукції. Ця співпраця повинна бути вигідна обом сторонам».