Прес-центр27 березня 2022, 11:03

Попри героїзм комунальних служб, росіяни продовжують залишати Луганщину без електроенергії, води, газу – кількість відключень зростає, – Сергій Гайдай

«Задіяні всі комунальники, які зашились на Луганщині. Разом із ними спеціалісти-добровольці – кожен намагається повернути комунікації в рідну домівку. Працюють по 10-12 годин на день – доки не сховається сонце або не відкриє вогонь ворог. Попри героїзм комунальних служб, росіяни продовжують відключати Луганщину від електроенергії, води, газу. Аварій дуже багато, як за межами, так і на території міст і сел. Не менше поривів у зачинених квартирах. Аварійники ледве встигають хоча б перекрити засувки, щоб врятувати уцілілі будинки», – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

На жаль, знову збільшилася кількість знеструмлень – 96 347 споживачів із 34 населених пунктів. Із них без електроенергії 21 повністю та 13 частково.

Без газопостачання залишаються 27 населених пунктів (близько 40560 абонентів) – 23 повністю та 5 частково.

«Сьогодні газовики планують полагодити частину мережі в Сєвєродонецьку та Лисичанську. Але все залежатиме від безпекової складової», – додав Сергій Гайдай.

Також тривають роботи і на водопровідних мережах. Втім, подачу води у Сєвєродонецьку обмежено через зупинку Замулівського водозабору.