Прес-центр31 cічня 2019, 11:01

Посилено заходи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

В області створені робочі групи, які здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками.

За 2018 рік працівники ГУ ДФС у Луганській області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, а відповідно й податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

За наслідками проведеної роботи 33 підприємства погасили заборгованість із заробітної плати в сумі 191,6 млн гривень, додатково до бюджету надійшло 33,8 млн гривень податку на доходи фізичних осіб, 41,1 млн гривень єдиного соціального внеску.

Крім того, проведено індивідуальні співбесіди з керівниками підприємств, за наслідками яких 71 підприємство частково або в повному обсязі погасило заборгованість по заробітній платі в сумі 743,8 млн гривень, додатково до бюджету надійшло 133,1 млн гривень ПДФО та 200,1 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також податківці спільно з органами місцевої влади здійснюють контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці.

Крім того, проведено зустрічі з керівниками 379 підприємств та організацій області. За результатами вжитих заходів на 358 підприємствах підвищено рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло 1,3 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

За інформацією ГУ ДФС у Луганській області