Прес-центр12 травня 2020, 15:05

Послаблення деяких карантинних заходів не скасовує жорстких умов щодо індивідуального захисту

Під час пресбрифінгу заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов нагадав, що Урядом прийняте рішення стосовно послаблення деяких карантинних заходів, починаючи з 11 травня.

Однак це не скасовує жорстких умов щодо індивідуального захисту.

Крім того, особам, які працюють в сфері обслуговування населення, мають щоденно вимірювати температуру тіла. І якщо цей показник дорівнює 37,2 С, то особа не допускається до роботи.

Також вони повинні користуватися засобами індивідуального захисту. Осіб віком 60 років та старше не рекомендується допускати до обслуговування населення. Кожні дві години необхідно проводити дезінфекційні заходи у приміщеннях тощо.

Володимир Жданов наголосив, що основна мета цих заходів – обов’язкове виконання рекомендацій щодо дотримання соціальних дистанцій.

Відносно незначної чисельності випадків захворювання на коронавірус в області він відзначив березневе рішення командування ООС стосовно введення обмеження щодо перетину лінії проведення операції Об’єднаних сил зі сторони Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Застосування усього комплексу обмежувальних заходів, зокрема, рішення щодо призупинення міжміського сполучення та закриття ринків, обласною владою прийнято своєчасно.

Це дозволило не допустити масового скупчення людей. Крім того, у порівнянні з іншими областями, на Луганщині невелика кількість осіб, які повернулися із-за кордону. Більш того, стан здоров’я цих осіб щоденно перевіряють сімейні лікарі.

Загалом, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 12 травня в Україні 16023 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 425 летальних, 3373 пацієнти одужало. Хворобу підтверджено у 1 105 дітей та 3 114 медиків. За добу зафіксовано 375 нових випадків.