Прес-центр16 листопада 2017, 14:11

Постановою Уряду зменшено ризики потрапляння дітей в інтернатні заклади

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації».

Згідно з цими змінами, за бюджетною програмою КПКВК 2511180 Мінсоцполітики передбачено видатки в загальному обсязі 277 726, 7 тис. гривень.

Це сприятиме зменшенню ризиків потрапляння дітей в інтернатні заклади, влаштуванню їх до дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків, забезпеченню можливостей для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у віці від 12 років, які практично не мають шансів бути влаштованими в сім’ю, виховуватися в умовах, наближених до сімейних, а також забезпеченню соціальної підтримки осіб із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення ними повноліття.

Реалізація цього нормативно-правового акта дасть змогу придбати 76 і побудувати сім дитячих будинків сімейного типу, у які буде влаштовано 600 дітей, а також придбати для 555 дітей 328 житлових приміщень соціального призначення.

Слід нагадати, що наразі в закладах інституційного догляду перебуває 6 324 дитини. Переважно це діти у віці від 12 років із великих родинних груп.

Станом на початок 2017 року 26 671 дитина перебувала на квартирному обліку як така, що потребує поліпшення житлових умов.

Постановою Кабінету Міністрів України визначено головного розпорядника субвенції, умови її надання, орган, який прийматиме рішення стосовно визначення напрямів та об’єктів, на які спрямовуватимуться кошти, перелік необхідних документів.

За інформацією Міністерства соціальної політики України