Прес-центр10 вересня 2021, 11:09

Постраждалі від ворожого обстрілу мешканці села Трьохізбенка отримають усю необхідну допомогу, – Олексій Смирнов

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов вчора особисто оглянув будинки у селі Трьохізбенка, зруйновані внаслідок обстрілу російсько-окупаційних військ, та поспілкувався із місцевими мешканцями.

За його дорученням, голови Щастинської райдержадміністрації Тетяна Новікова, Щастинської районної ради Олена Коробка та керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець організували обстеження зруйнованого житла та оцінку завданої людям шкоди.

Крім того, місцевим органам влади та профільним департаментам облдержадміністрації доручено: провести будівельно-технічну експертизу пошкоджених житлових будинків з метою встановлення можливої безпечної подальшої їх експлуатації та розглянути питання щодо надання допомоги мешканцям у відновленні постраждалих в результаті обстрілу житлових будинків та компенсації за зруйноване житло.

Усі, хто потребує, будуть забезпечені тимчасовим житлом.

Нагадаємо, що ввечері 8 вересня 2021 року бойовики здійснили  обстріл з населеного пункту Сміле у бік житлових будинків на околиці Трьохізбенки Щастинської громади. Ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібрів 120 та 122 мм. У бік будинків мешканців Трьохізбенки було випущено 30 снарядів, 5 з них влучили у п’ятиповерхівку, від інших постраждали сусідні двоповерхівка та приватні будинки.