Прес-центр23 грудня 2019, 14:12

Постраждалим надано допомогу, правоохоронні органи з’ясовують причини, – доручення Сергія Гайдая в зв’язку із пожежею в Старобільському обласному психоневрологічному інтернаті

Прес-конференція в зв’язку із пожежею в будівлі Старобільського обласного психоневрологічного інтернату, який розташовано в с. Бутківка Старобільського району, відбулася сьогодні, 23 грудня, в облдержадміністрації.

Розпорядженняголови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністраціїСергія Гайдая створено оперативний штаб щодо забезпечення заходів з ліквідації наслідків пожежі та проведено його засідання.

Нагадаємо, що повідомлення про пожежу надійшло до Служби порятунку «101» вчора о 20:40, о 21:32 її локалізовано та ліквідовано о 22:55. Площа загоряння склала 100 метрів кв.

У той час на території закладу знаходились 173 особи, з них 112 – у корпусі, де сталася пожежа. На жаль, чотири людини загинули, три були відправлені в лікувальні заклади. На сьогодні стан постраждалих задовільний, загроз життю немає.

«Також 72 людини переміщені до Сватівської обласної психіатричної лікарні, де вони забезпечені всім необхідним. Усі інші були розміщені в другому корпусі інтернату. Зниклого безвісти пацієнта знайдено за місцем проживання. На цей час продовжуються роботи з ліквідації наслідків пожежі та приводяться в належний стан приміщення, де сталася пожежа», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Крім того, вона зауважила, що в Луганській області 23 грудня 2019 року оголошено днем жалоби.

Як повідомив т. в. о. начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області Сергій Горбань, до ліквідації пожежі було залучено 31 вогнеборця та 6 одиниць техніки.

На місце загоряння виїхали 30 співробітників Національної поліції, які допомогли в евакуації пацієнтів. Після локалізації та ліквідації пожежі почався огляд місця події, де працює слідчо-оперативна група та криміналістична лабораторія. Збираються докази, тривають слідчі заходи.

«За цим фактом відкрито два кримінальних провадження за ч. 2 статті 270 Кримінального кодексу України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» та ч.2 статті 367 «Службова недбалість», – наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області Сергій Колесник.

За словами, заступника прокурора Луганської області Валерія Мельничука, у розпочатому кримінальному провадженні Старобільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво. Хід досудового розслідування взято на контроль керівництва прокуратури Луганської області та Генеральної прокуратури України.