Прес-центр8 листопада 2021, 13:11

Посвідчення водія можна буде отримати через Укрпошту

Відтепер, українці, замовивши обмін посвідчення водія онлайн, можуть отримати новий документ у відділенні Укрпошти або замовити доставку кур’єром. Новація прийнята постановою Кабінету Міністрів України: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/980-2021-%D0%BF#n12.

Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, такі нововведення мінімізують контакти з іншими людьми та значно заощадять час, витрачений на відвідування сервісних центрів МВС.

Ціна за бланк посвідчення водія залишилася незмінною — 243 грн, а послуги з організації доставки незалежно від місцезнаходження отримувача коштують 195 грн. Оплата доставки Укрпоштою вже включена в оплату всього сервісу. Термін доставки — від 5 робочих днів.

«В Електронному кабінеті водія вже понад 1,8 млн авторизованих  користувачів і за час його існування обмін посвідчення водія здійснили 60,3 тис. осіб. Онлайн-послуга з доставкою  документа — це ще один крок до діджиталізації, що є пріоритетним напрямком МВС. Рушійною силою цієї оптимізації є прагнення створити прості та доступні послуги для українців. Це наша основна задача», — сказав т. в. о. начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смольянінов.

Алгоритм замовлення простий. Достатньо авторизуватися в Електронному кабінеті водія та пройти наступні етапи:

•        обрати послугу «Відновлення та обмін посвідчення водія» та натиснути «Замовити»;

•        перевірити правильність контактних даних та вибрати в блоці «Обрати причину» один із запропонованих варіантів;

•        заповнити усі обов’язкові поля та прикріпити сканкопію чинної медичної довідки одним файлом з обох сторін у форматі pdf;

•        поставити власний підпис за допомогою мишки;

•        обрати спосіб отримання послуги;

•        підписати заяву за допомогою КЕП;

•        сплатити послугу.

Проєкт реалізований у співробітництві з ДП «Інфотех» та Укрпоштою.