Прес-центр24 червня 2020, 16:06

Повідомлено про підозру терористу, якого СБУ затримала при спробі підірвати військовий госпіталь і залізничну станцію в районі ООС

Військова контррозвідка Служби безпеки України попередила серію терактів на території військово-медичного госпіталю у Сєвєродонецьку і залізничної станції Рубіжне. Затриманому терористу вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, терористичні акти намагався вчинити колишній український військовий. Для цього він взяв три протипіхотні міни осколкової дії направленого ураження МОН-50 і протитанкову міну фугасної дії, спорядивши їх засобами дистанційного керування.

Після вчинення терактів зловмисник планував втекти до тимчасово окупованої території Луганщини. Там він збирався переховуватись від правосуддя, а також приєднатися до незаконних збройних формувань так званої «ЛНР».

Співробітники СБУ затримали терориста під час закладення вибухових пристроїв на об’єктах. При цьому у зловмисника виявили засоби зв’язку із бойовиками, топографічні карти з місцями дислокації підрозділів Збройних Сил України і відомості з персональними даними про українських військовослужбовців, які брали участь у проведенні операції Об’єднаних сил. Вилучені матеріали зловмисник планував передати учасникам незаконних збройних формувань.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, триває слідство для встановлення всіх обставин правопорушення.

Спецоперація проводилась спільно зі слідчими Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

За інформацією 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях