Прес-центр13 жовтня 2016, 11:10

Позаплановий урок від захисників Луганщини

Напередодні Дня захисника України  військовослужбовці окремої механізованої бригади Збройних Сил України, які беруть участь у проведенні АТО,  провели урок мужності з учнями Сєвєродонецької загальноосвітній школі №5 та виступили у  ролі суддів на дитячих спортивних змаганнях.

Так, командир одного з підрозділів майор Олег Шевченко та начальник медичного пункту протитанкового артилерійського дивізіону сержант медичної служби Максим Матвєєв розповіли  колярам про будні військових та відповіли на їх численні  запитання.

Після позапланового уроку, українські воїни із іншими членами журі оцінили рівень військово-патріотичного вишколу дітей під час різноманітних конкурсів.

 Учні молодших класів позмагались у стройовій ході з виконанням українських воєнних пісень, а старшокласники з числа членів військово-спортивного клубу «Джура» продемонстрували вміння швидко розбирати-збирати автомату, виконувати прийоми рукопашного бою, одягати по команді протигази тощо.

По завершенню військово-патріотичних заходів, військовослужбовці Збройних Сил України запросили хлопчиків і дівчат у гості до себе у польове розташування, аби познайомитися із умовами служби і побуту учасників АТО, побачити бронетехніку, виставку стрілецької зброї , скуштувати смачного солдатського кулешу.

«Ми доволі часті гості у цьому навчальному закладі і завжди приємно бачити у очах школярів вогники патріотизму. Воїни нашого з’єднання неодноразово отримували від дітей листи і малюнки, від яких йшла позитивна енергія. Хочу побажати юним патріотам добре навчатись,  любити Україну і стати відповідальними громадянами нашої держави», – привітав напередодні свята майбутніх захисників України майор Олег Шевченко.