Прес-центр4 жовтня 2020, 09:10

Пожежі на Луганщині: шість осередків ще не загашені

«Попри надзусилля та цілодобову роботу підрозділів ДСНС та усіх силових структур, задіяних на гасінні пожеж на Луганщині, станом на сьогодні ще продовжується гасіння шести осередків загоряння. П’ять з них – локалізовано.

Постійно працює авіація ДСНС. Вчора зробили 162 скиди, це близько 500 тон води. З початку гасіння пожеж проведено 345 скидів, понад тисячу тон води.

На жаль, вже підтверджено загибель 11 осіб, 18 – травмовано, в тому числі три співробітники ДСНС», - прокоментував поточну ситуацію щодо ліквідації пожеж на Луганщині очільник області Сергій Гайдай.

Вчора, 3 жовтня, о 19 год. 30 хв. пожежу очерету та сухої рослинності поблизу населених пунктів Піщане, Нижньотепле та Артема Станично-Луганського району ліквідовано.

З населених пунктів, які постраждали від пожеж, евакуйовано 150 осіб. Інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури уточнюється та фіксується місцевими органами влади.

Для гасіння залучено близько 2,5 тисяч людей та понад 210 одиниць техніки, з них від ДСНС 700 людей особового складу та 120 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П та два гелікоптери Мі-8.

За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем складає понад 20 тис. га.

Роботи проводяться у цілодобовому режимі. Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.