Прес-центр17 травня 2021, 10:05

Пожежі в екосистемах: рятувальники нагадують про адміністративну відповідальність

Із початку року пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Луганській області 477 разів виїжджали на пожежі сухої трави, очерету та сміття.

Станом на 17 травня затримано вже 12 паліїв, яких буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Слід зазначити, що до Кодексу України про адміністративні правопорушення внесені зміни, за рахунок яких збільшилися штрафи для паліїв.

Так, за самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, опалого листя, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення, у смугах біля автомобільних доріг, у парках або інших зелених насадженнях у населених пунктах без дотримання порядку тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від 3060 до 6120 гривень.

А порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладання штрафу від 1530 до 4590 гривень і на посадових осіб — від 4590 до 15300 гривень.

Рятувальники звертаються з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, які можуть завдати чимало шкоди людям та довкіллю.